Paczka z Rusiborza
Boczek pieczony
Boczek pieczony – boczek to produkt, którego nie może zabraknąć w każdej domowej kuchni. Boczek z Rusiborza to wyrób całkowicie naturalny i niebarwiony. Jest starannie wędzony dymem olchowo-bukowym przez specjalistów w naszej wędzarni, następnie zaś pieczony. Każdy boczek powinien być nieco tłusty – świadczy to o pewnym źródle pochodzenia mięsa wieprzowego. W Paczce z Rusiborza masz tę pewność, ponieważ sami hodujemy świnki i dbamy o nie karmiąc własną paszą ze zbóż bez GMO. 100 gramów boczku pieczonego z Rusiborza powstało ze 108 gramów czystego mięsa wieprzowego bez kości (ze skórą). Dodaliśmy do niego wyłącznie naturalne, aromatyczne przyprawy. Boczek z Rusiborza peklujemy metodą na mokro – zalewamy mięso wodą z solą i przyprawami. Dzięki temu jego smak jest taki niepowtarzalny. Boczek pieczony z Rusiborza ma wiele zastosowań: od tradycyjnej jajecznicy na boczku, przez pierogi ruskie ze skwarkami z boczku, po bardziej wykwintne dania, jak np. carpaccio z boczku.
Skład: 100 g produktu wytworzono ze 108 g mięsa. Mięso wieprzowe (boczek bez kości ze skórą), sól, zioła, przyprawy, sól peklująca. Boczek wędzony, pieczony.
Waga: 0,40 kg
Kiełbasa grillowa
Kiełbasa grillowa – mówi się, że nie dla psa i kiełbasa i przyznajemy – przysłowie nie kłamie! Nasza kiełbasa grillowa to klasyk nad klasykami. Aromatyczna i chrupiąca, że palce lizać. Najlepiej smakuje Rusiborska kiełbasa z rusztu albo kiełbasa z ogniska, ale chodzą słuchy, że nawet kiełbasa z patelni grillowej smakuje wybornie!
Skład: 100 g produktu wyprodukowano ze 103 g mięsa wieprzowego, sól, przyprawy naturalne, ekstrakty przypraw, glukoza. Wędlina wędzona, parzona.
Waga: 0,30 kg
Kiełbasa grillowa na ostro
Co znajdziesz w środku?
Kiełbasa Grillowa na ostro – dla wielbicieli ostrych smaków przygotowaliśmy kiełbasę grillową na ostro, bo ostry smak to… kwestia smaku!
Przyprawy do kiełbasy? Kiełbasa grillowa na ostro została przyprawiona tylko naturalnymi przyprawami – czarnym pieprzem, świeżym czosnkiem i płatkami czerwonej papryki.
Jaka jest kiełbasa grillowa na ostro z Rusiborza? Pyszna, aromatyczna, pikantna, a co najważniejsze – z prostym, krótkim składem.
Skład: 100 g produktu wyprodukowano ze 103 g mięsa wieprzowego, sól, przyprawy naturalne, ekstrakty przypraw, glukoza. Wędlina wędzona, parzona.
Waga: 0,30 kg
Kiełbasa grillowa biała
Kiełbasa Grillowa biała – kto powiedział, że biała kiełbasa musi być nudna? A gdyby tak, zamiast zwykłej białej kiełbasy przygotować pieczoną białą kiełbasę? Nasz przepis na białą kiełbasę jest prosty i smaczny! Potrzebujesz:
- kiełbasę grillową białą z Rusiborza z dodatkiem płatków czerwonej papryki, przyprawioną czarnym pieprzem i świeżym czosnkiem
- odpowiednie akcesoria: grill elektryczny lub grill gazowy (może być specjalny opiekacz) albo patelnia grillowa
- dobry humor
- zgraną paczkę przyjaciół!
Biała kiełbasa z grilla wybornie smakuje w towarzystwie chrzanu, sosu musztardowo-miodowego albo… wasabi! Do tego chlebek czosnkowy na grilla oraz różnego rodzaju sałaty i uczta gotowa!
Skład: 100 g produktu wyprodukowano ze 103 g mięsa wieprzowego, sól, przyprawy naturalne, ekstrakty przypraw, glukoza. Wędlina parzona.
Waga: 0,30 kg
Polędwica surowa dojrzewająca
Polędwica surowa dojrzewająca – masz już dosyć kanapek z szynką? Jeżeli znudziła cię już zwykła szynka daj się skusić naszej wędzonej polędwicy. Jej kruchość i delikatność zawdzięczamy naturalnej metodzie dojrzewania. Wędliny dojrzewające to pyszna alternatywa dla zwykłych wędlin. Nasza wędzona polędwica to wysokogatunkowa domowa wędlina, która do konserwacji potrzebuje niewiele: soli, ziół, odpowiednich warunków i czasu. Mięso w trakcie dojrzewania nie traci cennych mikroelementów, staje się delikatne i łatwo przyswajalne. Polędwica wędzona surowa z Rusiborza nie zawiera dioksyn, które wydzielają się w dymie podczas procesu wędzenia. Doskonała jako wędlina na chleb oraz nietypowa przystawka, np. w towarzystwie melona, awokado czy kiwi. Na myśl przywodzi szynkę parmeńską lub szynkę szwarcwaldzką. Naszą polędwicę surową dojrzewającą wędzimy na zimno. Gwarantujemy, że jej się nie oprzesz.
Skład: 100 g produktu wytworzono ze 133 g mięsa wieprzowego (schab), sól, przyprawy, glukoza, cukier, sól peklująca.
Waga: 0,30 kg
Karczek surowy dojrzewający
Karczek surowy dojrzewający – wędliny dojrzewające przechodzą swój renesans. Nic dziwnego – są delikatne, kruche i wprost rozpływają się w ustach. Kolejną naszą propozycją wędliny długodojrzewającej po polędwicy surowej dojrzewającej jest karczek dojrzewający z Rusiborza. Bez wątpienia jest to domowa wędlina dla prawdziwych smakoszy. Soczyste mięso karczku surowego dojrzewającego zawdzięczamy naturalnej metodzie dojrzewania, a później – wędzenia. Taka wędlina dojrzewająca posiada unikalny smak, który nadaje jej aromatyczna mieszanka przypraw i ziół. Jedz jak chcesz – jako domową wędlinę na kanapki albo przystawkę. Nasz przepis na niebanalną wędlinę długodojrzewającą? Zamiast szynki prosciutto czy szynki serrano wypróbuj karczek surowy dojrzewający z Rusiborza. Co powiesz na koreczki z karczku dojrzewającego i krewetek z dodatkiem świeżego zielonego ogórka i soczystego melona?
Skład: 100g produktu wytworzono ze 132 g mięsa wieprzowego.
Waga: 0,30 kg
Kiełbasa krucha
Kiełbasa krucha – swojska kiełbasa wieprzowa niejedno ma imię. Aromatyczna, wędzona na brązowo kiełbasa krucha z Rusiborza wyróżnia się szlachetnym smakiem. Świeży czosnek, czarny pieprz i wiejska przyprawa naturalna sprawiają, że po jednym kęsie Twoje odczucia smakowe zdecydowanie się zmienią – oczywiście na plus! Kiełbasa krucha z Rusiborza wykonana jest z najwyższej jakości wieprzowiny bez GMO i ulepszaczy smaku. Doskonale sprawdzi się jako domowa wędlina na zimno na kanapki – na przykład w towarzystwie kiszonego ogórka – bądź na ciepło. Dodanie kiełbasy kruchej zwiększy walory smakowe domowych zup, np. domowej zupy grochowej.
Skład: 100 g produktu wytworzono ze 100g mięsa wieprzowego, woda, sól, przyprawy naturalne, ocet spirytusowy, sól peklująca. Wędlina wędzona, parzona, podsuszana.
Waga: 0,30 kg
Kiełbasa swojska
Kiełbasa swojska – siostra kiełbasy polskiej wędzonej. Obok tradycyjnej kiełbasy swojskiej nie przejdziesz obojętnie. Ta wędzono-parzona domowa wędlina zachwyci Cię swoim unikalnym smakiem z dodatkiem majeranku, czarnego pieprzu, soli oraz czosnku. Aby zwiększyć walory smakowe kiełbasy swojskiej z Rusiborza dodaliśmy nieco wysokiej jakości mięsa wołowego od lokalnego producenta. Skład: 100 gramów kiełbasy swojskiej wytworzyliśmy ze 115% mięsa wieprzowego z własnej hodowli.
Skład: 100 g produktu wytworzono z 115%, mięsa wieprzowego. Mięso wołowe 10%, sól, czosnek, pieprz czarny, majeranek, przyprawa wiejska tradycyjna, sól peklująca. Wędlina wędzona, parzona
Waga: 0,30 kg
Salceson
Salceson – to parzona wędlina podrobowa, która ma tyle samo zwolenników, co przeciwników. Głównym zarzutem wobec salcesonu jest jego tłustość. Nie warto obawiać się domowego salcesonu – owszem, jest nieco kaloryczny, ale za to bardzo zdrowy. Salceson z Rusiborza jest przede wszystkim bogatym źródłem białka, witamin, kwasu foliowego czy kolagenu, który jest naturalnym budulcem wielu narządów człowieka.
Salceson być może nie grzeszy urodą, ale nie o wygląd przecież chodzi. Plasterek salcesonu z Rusiborza od czasu do czasu nikomu nie zaszkodzi, a może być miłą odmianą dla kanapki. Najlepiej smakuje ze świeżutkim chlebem na zakwasie.
Salceson z Rusiborza jest salcesonem białym i trafi nawet w najbardziej wyrafinowane gusta. Tylko daj mu szansę.
Skład: Mięso wieprzowe (golonka) 71%, mięso z głów wieprzowych, podroby wieprzowe, skórki wieprzowe 27%, sól, pieprz czarny, kminek, sól peklująca. Wędlina podrobowa parzona.
Waga: 0,30 kg
Kiełbasa polska wędzona
Kiełbasa polska wędzona – siostra kiełbasy swojskiej z Rusiborza. Aromatyczna kiełbasa polska wędzona idealnie będzie pasować na grilla. Ta domowa wędlina jest przez nas suszona w odpowiednich warunkach, a wędzenie kiełbasy odbywa się na zimno. Przepisów na kiełbasę wędzoną jest wiele, ale kiełbasa polska wędzona z Rusiborza wyróżnia się prostym i naturalnym składem: • autorską mieszanką naturalnych przypraw, w skład której wchodzi: sól, pieprz czarny, majeranek i przyprawa tradycyjna wiejska • 100 gramów kiełbasy polskiej wytworzyliśmy ze 115% mięsa wieprzowego ze swojej hodowli. Żeby uzyskać niezapomniany smak dodaliśmy nieco mięsa wołowego od lokalnego producenta.
Skład: 100 g produktu wytworzono ze 120 g mięsa wieprzowego i 20 g mięsa wołowego wołowego, sól peklowa, przyprawy naturalne. Kiełbasa surowa, wędzona
Waga: 0,30 kg
Karkówka w marynacie
Karkówka w marynacie – dedykowana na grilla wędlina dla smakoszy. Delikatne, soczyste mięso poprzerastane tłuszczykiem, który jest nośnikiem smaku. Skąpana w pikantnej marynacie Red Hot Chilli na bazie papryki. Nie można przejść obojętnym!
Waga: 0,40 kg
Kiełbaska grillowa
Co znajdziesz w środku?
Kiełbaska grillowa – szczuplejsza siostra kiełbasy grillowej z Rusiborza. Mówi się, że nie dla psa i kiełbasa i przyznajemy – przysłowie nie kłamie! Nasza kiełbasa grillowa to klasyk nad klasykami. Aromatyczna i chrupiąca, że palce lizać. Najlepiej smakuje rusiborska kiełbasa z rusztu albo kiełbasa z ogniska, ale chodzą słuchy, że nawet kiełbasa z patelni grillowej smakuje wybornie!
Skład: 100 g produktu wyprodukowano ze 103 g mięsa wieprzowego, sól, przyprawy naturalne, ekstrakty przypraw, glukoza. Wędlina wędzona, parzona.
Waga: 0,40 kg
Baleron
Nasza autorska mieszanka przypraw, oparta na wiejskiej recepturze, zawiera wyłącznie naturalne składniki. Mięso wędzimy tradycyjnie, dymem olchowym i bukowym. Nasze wyroby dedykujemy ludziom, którzy pragną jeść zdrowo i smacznie oraz chcą wiedzieć, skąd pochodzą produkty na ich stole.
Skład: 100 g produktu wytworzono ze 115 g mięsa wieprzowego / karkówka bez kości / sól / zioła / przyprawy naturalne, sól peklująca. Baleron wędzony, parzony.
Waga: 0,40 kg
Kabanos
Kabanos – Król Przekąsek i kompan dobrej zabawy. Nietłusta, pieczona kiełbaska znajdzie uznanie wśród Małych i Dużych Smakoszy. W czym tkwi sekret kabanosów z Rusiborza?
- Dodajemy tylko naturalne przyprawy: sól (w tym sól peklująca), kminek, przyprawa wiejska tradycyjna
- Kabanosy wędzimy dymem olchowo-bukowym
- Nie dodajemy wzmacniaczy smaku
Rusiborskie kabanosy łatwo jest zabrać ze sobą w podróż, do pracy czy do szkoły. Pokrojony kabanos śmiało możesz wrzucić do jajecznicy. Kabanosy udekorują imprezowy stół, a jako przystawka będą wstępem do pysznej, wykwintnej kolacji – oczywiście z kabanosami w roli głównej! Co powiesz na starter w postaci paluchów z kabanosami albo wykwintnych koreczków z dodatkiem winogron?
Skład: 100 g produktu wytworzono ze 135 g mięsa wieprzowego, sól, pieprz, kminek, przyprawa wiejska tradycyjna. sól peklująca. Kabanos pieczony
Waga: 0,40 kg
Szynka wiejska
Szynka wiejska – cóż tu dużo mówić – Królowa Wędlin, a zarazem Królowa Polskiego Stołu. Nieustająco rządzi na kuchennym stole. Jej zwolenników można znaleźć wśród Małych i Dużych Smakoszy.. Szynka wiejska z Rusiborza jest domową wędliną peklowaną, suszoną, parzoną – aż wreszcie wędzoną. Jej skład jest prosty i smaczny: naturalne przyprawy i zioła, sól (też sól peklująca) oraz oczywiście najwyższej jakości mięso wieprzowe. Mięso wieprzowe z hodowli w Rusiborzu – sami czuwamy nad dobrostanem naszych świnek i karmimy je w odpowiedni sposób, paszą, która powstała ze zbóż bez GMO. Szynka wiejska to niezrównany kompan kanapek i kanapeczek, ale również tostów czy omletów. Wyśmienity smak szynki wiejskiej opiera się na jej tradycyjnym sposobie wytwarzania. Ta pyszna wędzonka udekoruje nasz stół na co dzień i od święta. Dzięki wędzeniu naturalnym dymem olchowo-bukowym, jej aromat jest jedyny i niepowtarzalny. Szynka wiejska z Rusiborza wprost rozpływa się w ustach – jest naturalna, krucha i aromatyczna. Drugiej takiej ze świecą szukać.
Skład: 100 g produktu wytworzono ze 125 g mięsa wieprzowego. Mięso wieprzowe (szynka), sól, zioła, przyprawy naturalne, sól peklująca. Szynka wędzona, parzona.
Waga: 0,40 kg
Wątrobianka
Wątrobianka – zwana również pasztetową. Wątrobianka domowej roboty to prawdziwy rarytas i prawdziwy smak dzieciństwa. Nasz przepis na wątrobiankę z Rusiborza jest prosty: mięso wieprzowe 44%, wątroba 20%, tłuszcz zwierzęcy wieprzowy, sól, woda, tkanka łączna wieprzowa, przyprawy, sól peklująca. Wątrobianka idealnie nadaje się do rozsmarowania na świeżej pajdzie chleba i wybornie smakuje z dodatkiem kiszonego ogórka. Aż cieknie ślinka! A może spróbujesz pszennych tostów z wątrobianką i ketchupem? Ciekawą alternatywą są również papryczki nadziewane wątrobianką z dodatkiem kiełków. Aż kusi żeby spróbować!
Wątrobianka z Rusiborza jest wędliną podrobową wieprzową parzoną, a następnie wędzoną. Należy pamiętać, że jej osłonka jest niejadalna.
Skład: Mięso wieprzowe 44%, wątroba 20%, tłuszcz zwierzęcy wieprzowy, sól, woda, tkanka łączna wieprzowa, przyprawy, sól peklująca. Wędlina podrobowa wieprzowa, parzona, wędzona, osłonka niejadalna.
Waga: 0,40 kg
Żeberka w marynacie
Żeberka w marynacie – świeże i kruche żeberka zanurzone w autorskiej ziołowej marynacie Green Herbs, w której główną nutę gra pietruszka. Tajemnica żeberek z Rusiborza tkwi w mięsie. A od mięsa jesteśmy ekspertem. W urokliwej wsi Rusibórz, położonej w centralnej Wielkopolsce sami hodujemy świnki, tworzymy dla nich paszę i dbamy o ich dobrobyt. W naszych produktach nie znajdziesz GMO, sztucznych wypełniaczy czy polepszaczy smaku. Zależymy od natury i z naturą chcemy być z nią za Pan brat.
Waga: 0,50 kg
Serdelki z Rusiborza
Serdelki z Rusiborza – większe siostry Paróweczek z Rusiborza. Każdy z nas zna je z niedzielnych śniadań: serdelki najczęściej występują w towarzystwie jajka na miękko lub jajka na twardo z dodatkiem musztardy, chrzanu czy ketchupu… Nuda! Mamy inny pomysł na śniadanie! A gdyby tak przełamać schemat i zaskoczyć rodzinę serdelkami z Rusiborza nadziewanymi serem i pieczarkami? Prawda, że brzmi dobrze? A jeszcze lepiej smakuje!
A co najważniejsze – 100 gramów Serdelek z Rusiborza zostało wytworzone ze 100 gramów mięsa wieprzowego.
Skład: 100 g produktu wytworzono ze 100 g mięsa wieprzowego, tłuszcz wieprzowy, woda, sól, białko zwierzęce wieprzowe, glukoza, przyprawy, ekstrakty przypraw, ekstrakt papryki, sól peklująca. Wędlina wędzona, parzona
Waga: 0,50 kg
Paróweczki z Rusiborza
Paróweczki z Rusiborza – mniejsze siostry Serdelek z Rusiborza, czyli coś dla małych i dużych smakoszy. 100% mięsa wieprzowego to gwarancja prostego, czystego składu. Doskonałe na ciepło i na zimno. Sprawdzą się jako główny punkt śniadania albo przekąskę – co powiesz na hot doga z paróweczką z Rusiborza? Wystarczy, że dodasz ulubioną, świeżą surówkę, np. surówkę z kapusty pekińskiej albo żeby było niebanalnie – surówkę z marchewki? Może by też colesław, bo pamiętaj – to Ty wybierasz z czym jesz paróweczki z Rusiborza. A gdy brak pomysłu na kolację – może parówki w cieście francuskim? Potrzebujesz tylko: paróweczek z Rusiborza, ciasta francuskiego, dobrego sera – może być nawet parmezan albo nieco inaczej: tofu.
Skład: 100 g produktu wytworzono ze 100 g mięsa wieprzowego, tłuszcz wieprzowy, woda, sól, białko zwierzęce wieprzowe, glukoza, przyprawy naturalne, ekstrakty przypraw, ekstrakt papryki, sól peklująca. Wędlina wędzona, parzona.
Waga: 0,50 kg
Kaszanka
Kaszanka – kiszka, kaszok, krupniok – nazw dla kaszanki jest wiele, ale łączny je jedno – niezapomniany smak. W składzie kaszanki z Rusiborza znajdziesz:
- kaszę jęczmienną (uwaga! Zawiera gluten!) 35%
- mięso wieprzowe 35%
- tłuszcz wieprzowy
- skórki wieprzowe
- krew spożywczą 10%
- sól, cebulę, ziele angielskie, pieprz czarny, majeranek.
Klasyczne podanie kaszanki to przesmażona z cebulką na patelni kaszanka z dodatkiem ogórka kiszonego i chleba posmarowanego obficie masłem. Cieknie Ci ślinka? Może spróbujesz kaszanki z grilla nadziewanej pieczarkami albo pysznych kotlecików z kaszanki? Daj znać jak smakowało!
Skład: Kasza jęczmienna (zawiera gluten) 35%, mięso wieprzowe 35%, tłuszcz wieprzowy, skórki wieprzowe, krew spożywcza 10%, sól, cebula, ziele angielskie, pieprz czarny, majeranek. Wędlina podrobowa parzona.
Waga: 0,50 kg
Schab w marynacie
Schab w marynacie – nasz schab to delikatne, soczyste, dietetyczne mięso o bardzo niskiej zawartości tłuszczu, skąpane w pikantnej marynacie Red Hot Chilli na bazie papryki. Idealny na grilla – tej chrupiącej skórce nie sposób się oprzeć… Palce lizać!
Waga: 0,60 kg
Żeberka wędzone
Żeberka wędzone z Rusiborza to aromatyczne żeberka wieprzowe, które poddawane są procesowi wędzenia. Dzięki temu zyskują wyjątkowy zapach wędzonego drewna. Produkt jest gotowy do użycia i stanowi doskonałą bazę do wszelkiego rodzaju zup i sosów. Produkt świeży. Zalecamy spożyć w ciągu dwóch dni od momentu dostawy.
Wędzone żeberka z Rusiborza to produkt świeży o doskonałej jakości, który produkowany jest tylko ze starannie wyselekcjonowanego mięsa.
Żeberka wędzone – świetna podstawa do wielu dań:
- Wędzone żeberka w sosie cebulowym
- Zupa ogórkowa na wędzonych żeberkach
- Wędzone żeberka z kapustą kiszoną i pieczarkami
- Kwaśnica po góralsku na wędzonych żeberkach
- Wędzone żeberka słodko-kwaśne
Waga: 0,80 kg
Polędwiczki
Polędwica zachwyca aromatem znanym z rodzinnych gospodarstw. Podstawą doskonałej receptury jest bardzo dobra znajomość pochodzenia mięsa i sposobu chowu świnek. Nasza surowa polędwica wędzona jest tradycyjnie dymem olchowo-bukowym. Przygotowujemy ją osobiście, w sposób całkowicie naturalny – dzięki temu doskonale znamy każdy etap produkcji. Całość odbywa się w jednym miejscu – od produkcji zboża, przez hodowlę zwierząt, ich ubój, po nadanie w naszej wędzarni wyjątkowego, naturalnego aromatu. Opieramy się na tradycyjnej recepturze. Dbamy o unikalną, starannie dobraną kompozycję przypraw, co zdecydowanie wyróżnia naszą polędwicę i podkreśla jej niesamowity aromat.
Skład: 100 g produktu wytworzono ze 125 g mięsa wieprzowego. Mięso wieprzowe (polędwiczki) sól, przyprawy, sól peklująca. Polędwiczki surowo-wędzone.
Waga: 0,40 kg
Żeberka
Żeberka – żeberka z Rusiborza, że palce lizać! Świeże żeberka wieprzowe to uniwersalne mięso, ponieważ można przygotować je na wiele sposobów. Idealnie smakują pieczone, wybornie – duszone, swojsko – grillowane, wykwintnie – wcześniej zamarynowane. Dzięki naturalnemu tłuszczykowi po przygotowaniu można w pełni cieszyć się ich smakiem.
Waga: 0,50 kg
Schab b/k
Schab bez kości – niekwestionowany Król Polskiego Stołu. Przywodzi na myśl niedzielne obiady, oczywiście z kotletami schabowymi w roli głównej w towarzystwie ugotowanych ziemniaczków posypanych koperkiem oraz świeżutkiej surówki. Legenda głosi, że ten z Rusiborza smakuje najlepiej.
Waga: 0,60 kg
Karkówka b/k
Karkówka bez kości – jej sekretem jest wysokiej klasy zdrowotnej wieprzowina, którą sami hodujemy w gospodarstwie w Rusiborzu. Surowe, świeże mięso dostarczamy w każdy zakątek Polski od wtorku do piątku włącznie. Karkówka pieczona to produkt, który świetnie sprawdzi się na niedzielny obiad. Delikatna i soczysta karkówka w sosie przekona do siebie nawet największego niejadka. Wypróbuj karkówkę po cygańsku albo aromatyczny gulasz z karkówki. Przepisy znajdziesz wkrótce na naszym blogu!
Waga: 0,40 kg
Pasztet z żurawiną
Pasztet pieczony z żurawiną robiony niegdyś przez nasze babcie i mamy, może od teraz gościć na naszym stole nie tylko od święta. Domowy smak naszego pasztetu pieczonego z żurawiną zaspokoi podniebienia tych najbardziej wymagających, pozwalając wrócić wspomnieniami do czasów dzieciństwa. Świetnie sprawdzi się na chlebie, przesmarowany konfiturą żurawinową, ale też i solo. Niezwykle aromatyczny za sprawą kompozycji ziół takich jak majeranek, pieprz czarny czy ziele angielskie z dodatkiem cebuli. Głównym składnikiem naszego pasztetu jest mięso wieprzowe, mięso z głów wieprzowych, skórki i wątroba wieprzowa. Tak starannie wyselekcjonowana wieprzowina pochodzi od naszych świnek z Rusiborza karmionych paszą bez GMO. Dodatek słodkiej, suszonej żurawiny, zapewni nam niebanalny smak, chcąc cieszyć się nim jak najczęściej.
Skład: mięso wieprzowe 65%, mięso z głów wieprzowych 10%, skórki wieprzowe 10%, wątroba wieprzowa 15%, przyprawy naturalne, cebula świeża, żurawina suszona 1%, sól peklująca.
Waga: 0,40 kg
Pasztet ze śliwką
Zachwycający, domowy smak pasztetu pieczonego wzbogaconego o stonowany, słodki smak suszonych śliwek to nie lada zachęta dla naszych mięsnych łasuchów. W skład naszego pasztetu pieczonego wchodzi mięso wieprzowe, mięso z głów wieprzowych, skórki wieprzowe i wątroba wieprzowa. Dodatek idealnie dobranych przypraw takich jak pieprz czarny, ziele angielskie, majeranek i cebula pozwala delektować się niezwykle aromatycznym smakiem naszego pasztetu. Nie zapominajmy o dodatku suszonych śliwek, które są doskonałym źródłem witamin takich jak A, C, E I K. Śliwki suszone hamują również wchłanianie cholesterolu, co sprawia, że nasz pasztet pieczony wykazuje duże wartości odżywcze.
Skład: mięso wieprzowe 65%, mięso z głów wieprzowych 10%, skórki wieprzowe 10%, wątroba wieprzowa 15%, przyprawy naturalne, cebula świeża, śliwka suszona 1%, sól peklująca.
Waga: 0,40 kg
Kiełbasa słoikowa
Wyjątkowy smak mięsa wieprzowego z dodatkiem wołowiny, a to wszystko w zamkniętym słoiczku, który po otwarciu urzeka nas niesamowitym aromatem, zachęcając nas do jak najszybszego skosztowania. Mięsko wieprzowe pochodzi od naszych świnek, natomiast wołowe jest pozyskiwane od lokalnego producenta, spełniając przy tym warunek wysokiej jakości. Starannie dobrane przyprawy takie jak majeranek, pieprz czarny i świeży czosnek pozwalają nadać naszej kiełbasie słoikowej wyraźny smak. Idealnie nadaje się na kanapki w towarzystwie ogórka małosolnego, choć są łasuchy, które wyjadają ją prosto ze słoika. Spróbuj i przekonaj się jak, niesamowity smak skrywa nasz słoiczek!
Waga: 0,30 kg
Smarowidło
Poznaj nasz hit, który pokochasz od pierwszego… smarowania!
SMAROWIDŁO z Rusiborza, czyli wyborny smalec z kawałkami mięsa z naszej hodowli. Uprzedzamy, że w smaku nie ma sobie równych. Idealnie doprawiony, wyrazisty, o delikatnej konsystencji, która z łatwością rozprowadza się po pieczywie. Podany z pajdą świeżego chleba, ogórkiem kiszonym i grubo mieloną solą to prawdziwy polski rarytas.
Waga: 0,30 kg
Wątrobianka słoikowa
Wątrobianka słoikowa – pyszna, dobrze doprawiona, naturalna, idealnie komponująca się z kromką świeżego chleba… Taka właśnie jest nasza wątrobianka słoikowa. Zamknięta w słoiku wątrobianka może zostać zabrana dosłownie wszędzie! Nad morze, na piknik czy na górską wyprawę! To smak i aromat zamknięty w jednym słoiku. Do sporządzenia naszego słoiczka pyszności użyliśmy mięso wieprzowe, mięso z głów wieprzowych, skórki wieprzowe oraz wątrobę wieprzową pochodzące od naszych świnek, które karmimy paszą, powstałą ze zbóż bez GMO których jakość stale kontrolujemy. Dodatkowo wzbogaciliśmy smak, dodając pieprz czarny, majeranek, niezastąpione w Polskiej kuchni ziele angielskie oraz aromatyczną świeżą cebulę. Spróbuj i się przekonaj, że na jednym słoiku się nie skończy!
Skład: mięso wieprzowe 65%, mięso z głów wieprzowych 10%, skórki wieprzowe 10%, wątroba wieprzowa 15%, przyprawy naturalne, cebula świeża, sól peklująca.
Waga: 0,20 kg
Salceson wieprzowy z głowizny
Nasz salceson składa się z mięsa wieprzowego oraz z mięsa wieprzowego z głów. Za sprawą przypraw takich jak gałka muszkatołowa, kminek czy ziele angielskie jest on aromatyczny i doskonale pachnie. Pieprz czarny nadaje mu wyraźnego, lekko ostrego smaku. Jest on bogatym źródłem witamin, białka oraz kolagenu, które są podstawowym budulcem naszych mięśni. Dzięki naszym hermetycznym opakowaniom salceson dotrze do Ciebie, zachowując swoją świeżość i smak.
Skład: mięso wieprzowe 45%, mięso z głów 40%, tkanka łączna wieprzowa, przyprawy naturalne, sól peklująca.
Waga: 0,50 kg
Schab wędzony z rusiborza
Naszego schabu z Rusiborza, który zachwyca Was swoją jakością i smakiem przedstawiać nie musimy. Do produktów wędzonych w naszej ofercie dołącza schab, który poddawany jest procesowi wędzenia, co nadaje mu wyjątkowy zapach wędzonego drewna. Idealnie dopasowany pod każde podniebienie. Posiada niską zawartością tłuszczu i cholesterolu oraz wysoką zawartość białka, dzięki czemu sprawdzi się w każdej diecie. Można go wykorzystać na kanapki, do różnego rodzaju sałatek czy też jako przekąska solo. Jest to produkt świeży, produkowany ze starannie wyselekcjonowanego mięsa, który cieszy smakiem do ostatniego kęsa!
Waga: 0,30 kg
Paczka mała
100% mięsa wieprzowego z własnej hodowli i przyprawy
Dla zachowania wyjątkowego tradycyjnego smaku, do kiełbasy polskiej i swojskiej dodajemy odrobinę wysokiej jakości wołowiny pochodzącej od lokalnych dostawców.
Skład:
- Szynka wiejska (0,40 kg)
- Boczek pieczony (0,40 kg)
- Kabanos (0,40 kg)
- Kiełbasa swojska (1,20 kg)
- Kiełbasa polska wędzona (0,30 kg)
- Kiełbasa krucha z Rusiborza
- Kiełbasa krucha (0,60 kg)
- Wątrobianka (0,40 kg)
- Salceson (0,30 kg)
- Kaszanka (0,50 kg)
Waga: 4,50 kg
Paczka duża
100% mięsa wieprzowego z własnej hodowli i przyprawy
Dla zachowania wyjątkowego tradycyjnego smaku, do kiełbasy polskiej i swojskiej dodajemy odrobinę wysokiej jakości wołowiny pochodzącej od lokalnych dostawców.
Skład:
- Szynka wiejska (0,80 kg)
- Boczek pieczony (0,40 kg)
- Kabanos (0,40 kg)
- Kiełbasa swojska (1,50 kg)
- Kiełbasa polska wędzona (0,60 kg)
- Kiełbasa krucha z Rusiborza
- Kiełbasa krucha (0,90 kg)
- Wątrobianka (0,80 kg)
- Salceson (0,60 kg)
- Kaszanka (1,50 kg)
- Schab bez kości – kawałki (0,60 kg)
- Karkówka bez kości – kawałki (0,40 kg)
- Żeberka (0,50 kg)
Waga: 9 kg
Paczka grillowa mała
Paczkę z wyrobami skomponowano tak, aby wykorzystać całe mięso ze świnki. Zależymy od natury. Nie produkujemy na zapas, tylko na indywidualne zamówienie.
Skład:
- Kaszanka (1 kg)
- Biała kiełbasa grillowa
- Kiełbasa Grillowa biała (0,30 kg)
- Kiełbaska Grillowa (0,40 kg)
- Kiełbasa Grillowa (1,5 kg)
- Kiełbasa Grillowa na ostro (0,90 kg)
- Wątrobianka (0,40 kg)
Waga: 4,50 kg
Paczka grillowa duża
Paczkę z wyrobami skomponowano tak, aby wykorzystać całe mięso ze świnki. Zależymy od natury. Nie produkujemy na zapas, tylko na indywidualne zamówienie.
Skład:
- Kaszanka (1,5 kg)
- Biała kiełbasa grillowa
- Kiełbasa Grillowa biała (0,60 kg)
- Kiełbaska Grillowa (0,80 kg)
- Kiełbasa Grillowa (2,1 kg)
- Kiełbasa Grillowa na ostro (1,8 kg)
- Wątrobianka (0,80 kg)
- Karkówka w marynacie
- Karkówka w marynacie (0,40 kg
- Schab w marynacie (0,60 kg)
- Żeberka w marynacie
- Żeberka w marynacie (0,40 kg)
Waga: 9 kg
Grillowiec gotowiec
Grillowiec Gotowiec, czyli gotowy full-zestaw ze wszystkim tym, czego potrzebujesz, by stać się prawdziwym mistrzem grillowania. Teraz nie musisz się o nic martwić, bo cały potrzebny sprzęt, akcesoria, mięsko i dodatki na grilla dostaniesz w jednej paczce!
Skład:
- Ketchup Premium Classic Develey 535 ml
- Musztarda Sarepska Develey 310 ml
- Chleb 0,5 kg krojony
- Grill jednorazowy
- 1 tacka aluminiowa do grilla
- 4 arkusze folii aluminiowej
- 12 tacek
- 12 kompletów sztućców (nóż widelec, serwetka)
- 1 duża tacka
- 1 szczypce do grilla
- Ca$hanka (1 kg)
- Biała na ruszt (0,3 kg)
- Kiełbaski GriLOVE (0,4 kg)
- Rusztowa imprezowa (1,2 kg)
- Piekielnie pyszna kiełbasa (0,9 kg)
- Karkówka atomówka (0,4 kg)
Waga: 9 kg